Marieke van Nood

Regiomanager Oost-Afrika 

marieke.van.nood@waternet.nl

Marieke van Nood is Regiomanager Oost-Afrika bij Wereld Waternet. Al aan het begin van haar studie Civiele Techniek in Delft wist ze al dat ze internationale waterprojecten wilde helpen realiseren. Na gewerkt te hebben aan waterprojecten in onder andere Japan en Sri Lanka, werd ze bij de Europese Commissie verantwoordelijk voor het verbeteren van het waterbeheer in het Donau stroomgebied. Vooral de uitdaging om het milieu en de economische belangen zo goed mogelijk te verenigen in de snel ontwikkelende Oost-Europese landen sprak haar aan.

Na een zijstap in de energie –en afvalsector, grijpt ze nu de kans met beide handen aan om te werken aan waterprojecten in ontwikkelingslanden. Met haar enthousiasme en vaardigheid om de hoofdzaak van bijzaken te scheiden, is zij goed in staat om de vraagstukken van partnerwaterorganisaties te doorgronden en de relevante kennis en kunde van Waternetters in te zetten om hun vraagstukken op een duurzame manier op te lossen.

Marieke woont sinds kort met haar gezin op een woonschip in Amsterdam, een goede manier om elke dag te beseffen hoe mooi het waterbeheer in Nederland is geregeld.