Wat wij doen

Wereld Waternet werkt met Waternet experts om publieke buitenlandse waterbedrijven te ondersteunen door duurzame, integrale oplossingen te bieden voor watervraagstukken. Wereld Waternet heeft een proactieve makelaarsrol, en brengt kennis(partners), lokale waterorganisaties en financiers bij elkaar. 

Op deze manier dragen wij bij aan de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen 6 (schoon water en sanitatie), 11 (duurzame steden en gemeenschappen) en 13 (klimaatactie).

 

Watercyclus kennis op gelijkwaardige basis

Wereld Waternet werkt samen met publieke waterorganisaties in stedelijke gebieden. Door middel van kennis delen op gelijkwaardige basis, verbeteren wij de operationele prestaties en creëren we waarde in de gehele watercyclus. Wij bieden diverse diensten aan:

 

Quick scan


Driedaags onderzoek door een Waternet expert om de situatie van de partner in kaart te brengen.

 

Behoefte assessment


Een week durend assessment door Waternet experts, door middel van de Waternet assessment tool om de situatie en capaciteiten van de partner in kaart te brengen.

 

Prestatieverbeteringsplan


Behoeften, uitkomsten, resultaten, budget en planning worden ontwikkeld in een strategische workshop.

 

Financieringsstrategie -en plan


Assetmanagementplan en financieringsstrategie worden ontwikkeld door Waternet experts om fondsen en investeringen aan te trekken.

 

Implementatieondersteuning

Watercyclus experts worden beschikbaar gesteld voor korte –en lange termijn missies om praktische ondersteuning te bieden en zo prestaties te verbeteren.

 

Operationele Uitmuntendheid van waterorganisaties

Operationele Uitmuntendheid van waterorganisaties in de watercyclus hangt af van 4 kritische succesfactoren: