Vivian van Nassou

WOP Support West-Africa

vivian.van.nassou@waternet.nl

Vivian van Nassou is Projectmedewerker voor West-Africa bij Wereld Waternet. Haar doel is bijdragen aan een wereld waar er schoon en genoeg water is voor iedereen, nu en in de toekomst.

Tijdens haar bachelorstudie ‘International Business and Languages’ studeerde Vivian een jaar in Argentinië. Ze werd in het diepe gegooid en moest zich voor het eerst manifesteren in een andere cultuur. Hier werd haar interesse gewekt voor een internationale werkomgeving. Vanuit haar interesse voor duurzaamheid, ging zij de masteropleiding ‘Environment and Resource Management’ volgen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Door haar afstudeeronderzoek over de effectiviteit van beleidsmakers binnen klimaatbestendig watermanagement, raakte zij geïntrigeerd door de dynamische watersector.  

Na het afronden van haar studies melde zij zich dan ook aan voor het ‘Nationaal Water Traineeship’, waar zij werkte aan persoonlijke ontwikkeling en projecten bij diverse waterschappen. Tegelijkertijd werkte zij als Junior Adviseur en Onderzoeken voor de afdeling Leidingwerken en het Klimaatneutraalprogramma van Waternet.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en Vivians internationale aspiraties bleven lonken. En zo kwam zij bij Wereld Waternet terecht. Trots als een pauw is zij op de terechte wereldwijde reputatie van Nederland als kennisland op het gebied van water. Met haar werkervaring in binnen –en buitenland, heeft zij een goed inzicht verkregen in culturele diversiteit. Gecombineerd met een gezonde dosis creativiteit en schrijfvaardigheid, houdt Vivian zich veelal bezig met het schrijven van projectrapportages en nieuwsartikelen. Zo draagt Vivian eraan bij om Wereld Waternet nog beter op de kaart te zetten.