Judith Kolen

Strategisch Alliantiemanager

judith.kolen@waternet.nl

Judith Kolen is Alliantiemanager bij Wereld Waternet.  Haar motto: liever een klein stuk van een grote taart, dan een groot stuk van een kleine taart.

Tijdens haar studie 'Culturele Antropologie' aan de Vrije Universiteit in Amsterdam leerde zij oog te hebben voor drijfveren, ambities, verlangens en angsten van mensen en hoe dit gevormd wordt door de culturele context waarin zij zich bewegen. Zij studeerde af op een onderzoek naar Katholicisme in Ierland. Door toeval kwam zij daarna via een uitzendbureau terecht in de watersector. Al snel werd haar duidelijk dat de watersector een boeiende subcultuur vormt, bevolkt door mensen met een enorme passie voor hun vak. En Judith koos voor een carrière in het water.

Ze ging al vrij snel aan de slag bij Wereld Waternet, en heeft de organisatie helpen opbouwen. Als communicatieadviseur heeft ze bijgedragen aan het op de kaart zetten van de nieuwe organisatie. Ze heeft er nog lang andere banen naast gehad: zoals HRM medewerker bij Waternet, en Projectleider en Onderzoeker bij een programma over kleinschalige goudwinning in de Amazone, bij het CEDLA. In de goudvelden in Suriname en Brazilië kon zij haar antropologische onderzoeksvaardigheden verbeteren en deed ze ervaring op met schrijven en redigeren van (academische) artikelen.

Inmiddels werkt Judith fulltime bij Wereld Waternet. In haar huidige functie van Alliantiemanager komen haar opgedane ervaringen en passies goed samen. Ze identificeert samenwerkingskansen, bouwt aan relaties, en heeft daarbij continu oog voor culturele verschillen en de diverse belangen.