Sarphati Sanitation Awards 2017 – de Jury heeft beslist!

09okt

Sarphati Sanitation Awards 2017 – de Jury heeft beslist!

Op woensdag 4 oktober heeft de Sarphati Jury, bestaande uit hare excellentie Mevr. Lidi Remmelzwaal (voorzitter),  Dr. Arno Rosemarin, Dr. Claire Furlong, Prof Dr. Ir Sybe Schaap en Dr. Graham Alabaster de nominaties beoordeeld en met betrekking tot de Lifetime Achievement Award en Young Entrepreneurs Award.

Sarphati -logo -2017

 Wereld Waternet, Aqua for All en Netherlands Water Partnership hebben in 2013  de tweejaarlijkse Sarphati Sanitation Awards in het leven geroepen, met als doel om uitmuntende bijdragen van personen of organisaties aan de wereldwijde uitdagingen op het gebied van sanitatie en volksgezondheid door middel van ondernemerschap te eren. 

Dit jaar zullen de Sarphati Sanitation Awards voor de derde keer worden uitgereikt tijdens de Amsterdam International Water Week (AIWW) op 30 oktober. In 2015 is besloten om een tweede prijscategorieën in het leven geroepen, en Dr. Kamal Kar van de CLTS Foundation kreeg de Lifetime Achievement uitgereikt voor het creëren van vraag naar sanitatie. In de categorie Jonge Ondernemers (Young Entrepreneurs) was Safi Sana de winnaar. 

Op maandag 30 oktober, tijdens de Openingsceremonie van de Amsterdam International Water Week, zal de Amsterdamse   wethouder Udo Kock de winnaars publiekelijk eren. De Jury heeft Dr. Sasha Kramer, medeoprichter van SOIL in 2006 (https://www.oursoil.org ) uitgeroepen tot winnaar voor de Lifetime Achievement Award, te ere van haar werk op het gebied van duurzame sanitatieoplossingen in Haiti, op een manier die makkelijk opschaalbaar is, met name in snelgroeiende semi-stedelijke gebieden.

T 1larg _kramer _haiti _soil   

Dr. Sasha Kramer

Voor de Sarphati Sanitation Award voor Young Entrepreneurs zijn drie veelbelovende initiatieven geselecteerd. Vertegenwoordigers van deze initiatieven zullen worden uitgenodigd voor de Openingceremonie. Waar we winnaar bekend wordt gemaakt. De drie genomineerden zijn:

FINISH Society India, Dhr. Ahijit Banergy: http://finishsociety.org/

Sanivation Kenya, Dhr. Andrew Foote: http://www.sanivation.com/

Sidian Bank Kenya, Mevr. Catherine Kisamwa: https://www.sidianbank.co.ke/

Alle vier zullen een podium krijgen tijdens de Amsterdam International Water Week. Check hier het programma waar je de Sarphati Sanitation Solutions Workshop kunt vinden op dinsdag 31 oktober van 11:00 - 12:30 uur: 

http://internationalwaterweek.com/programme/sarphati-sanitation-awards-2017/