Marokko heeft sleutelrol in Afrika

Als een van de meest ontwikkelde Afrikaanse landen kan Marokko een sleutelrol vervullen in het oplossen van waterproblemen in Noord-Afrika. Op basis van het Afrika Concept stimuleert Wereld Waternet de opzet van een trainingscentrum voor buurlanden. Lees over het Afrika Concept

Marokko
Blogpost
Marokko

09jun

Marokko, dag 3

In april 2014 gingen Thomas van der Heijden en ik voor Wereld Waternet naar Marokko. In het kader van onze stage onderzochten we hoe medewerkers de kennis en ervaring die ze tijdens een buitenlandproject opdoen beter kunnen inzetten bij hun eigen werk bij Waternet.

Lees verder

Help mee

U kunt ons op vele manieren helpen. In de vorm van kennis, menskracht, technologie, middelen of financieel.

Neem contact op

Fotoalbum Marokko

photo
Bekijk het fotoalbum

Verbetering van grondwateropslag en regenwateropvang

Marokko is een van de kernlanden van WWn's Afrika strategie. Onze partner ONEE (Office National √Člectricit√© et d'Eau) speelt een belangrijke rol in deze Afrika strategy. ONEE helpt mee om landen in haar regio te versterken op water en sanitatiegebied. Wereld Waternet ondersteunt ONEE op haar beurt om het proces van afvalwaterbehandeling en verwerking technisch te optimaliseren zodat er het hele jaar door voldoende wateraanvoer is in dit droge land. Zo worden de systemen van grondwateropslag en regenwateropvang verbeterd.


Resultaten en te verwachten resultaten

  • Initiatief voor de opzet van trainingscentrum voor buurlanden volgens het Afrika Concept van Wereld Waternet.
  • Implementatie en optimalisatie van ozongebruik voor waterzuivering;
  • Verbetering van het proces met omgekeerde osmose;
  • Afvangen geuren met biologische filters.
Hanane Benqlilou, senior medewerker R&D bij ONEE

"Ik ervaar een grote bereidwilligheid onder de medewerkers van Wereld Waternet om met ONEE alle mogelijke kennis en ervaring te delen. Hier is sprake van echte samenwerking "

Hanane Benqlilou, senior medewerker R&D bij ONEE